Община Каварна стартира дейности по монтиране на първите вкопани в земята контейнери за събиране на смесени битови отпадъци в град Каварна, като първи от новата придобивка ще се възползват живущите в блок „Витоша“.

Предвидено е да бъдат монтирани общо пет броя подземни контейнери, като четири от тях ще бъдат разположени в гр. Каварна, а един в Крайбрежната зона.

Подземните контейнери се монтират, под земната повърхност в предварително оформени за целта пространства, по утвърдена схема за поставяне, съгласувана с всички експлоатационни дружества.

Новите вкопани контейнери за събиране на смесени битови отпадъци с обем 3 куб. м., са по-функционални, по-лесни за употреба и за санитарно-хигиенно обслужване. Посредством внедряване на съвременната технология за подземно събиране на отпадъци ще се подобри естетиката на заобикалящата среда, съвременната визия и чистотата на град Каварна и Крайбрежната зона.

Този вид система ще предотврати разпространението на неприятни миризми, както и ровенето и разпиляването на отпадъци от хора и животни.

Призоваваме жителите и гостите на града да пазят целостта на новите вкопаните в земята контейнери, както и да ги използват само и единствено по предназначение, без да оставят отпадъци в близост до тях.