Спортен празник за децата от община Шабла

0
599

В навечерието на 1 юни – Международния ден на детето, община Шабла покани ученици от двете училища на спортен празник под надслов „Спорт и здраве“.
Проявата имаше за цел да популяризира двигателната активност сред децата и младежите, като неотменима част от тяхното здраве и пълноценна жизнена дейност.
Организатори на спортния празник бяха община Шабла, Българския съюз за физкултура и спорт (БСФС) и УКВ „Прогрес“ – Дуранкулак.
В надпреварата участваха 9 отбора от СУ „Асен Златаров“ Шабла и ОУ „Св.Кл.Охридски“ с.Дуранкулак.
В ролята на водещ и административен ръководител влезе Живко Янев – старши експерт „Младежки дейности и спорт“ в общинската администрация.
БСФС осигури спортни фланелки за участващите състезатели, медали и купи за класираните на първо, второ и трето място, и за некласиралите се отбори. Проф.Вихрен Бачев от БСФС подари на двете училища топки, с които учениците да тренират и се забавляват и каза, че се е получил великолепен празник, който децата направиха със сърцата си.
В категория I – IV клас първото място отиде при отбор „Бързоходко“ Шабла, а в категория V – VII клас „най-бързи“ бяха от отбор „Орел“ отново от града.
Всички състезатели получиха и по таблет, осигурени от проф.Пламен Матеев от УКВ – „Прогрес“.
Наградите на участниците в спортния празник връчи кмета на общината Мариян Жечев, който също беше отличен.