Специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност се провежда в Ловешка област

0
45



Специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност се провежда на невралгичните участъци на територията на област Ловеч, съобщи главен инспектор Николай Недялков, началник сектор „Пътна полиция“.

Целта е да се ограничат пътнотранспортните произшествия в областта. По време на акцията се проверяват автомобили за алкохол, наркотици и предимно се работи за превишена скорост. 

Акцията е започнала в 11:00 часа и ще продължи до 19:00 часа. Недялков отчете, че за първите четири часа са установени 130 нарушения за скорост, съставени са три акта и 46 глоби с фиш.

По думите му най-невралгичните участъци в Ловешко са на главните пътища София – Русе и София – Варна, където има голямо движение. Най-честите причини за катастрофи са несъобразена скорост с пътните условия и изпреварване на неразрешените места. От началото на годината са станали 137 пътнотранспортни произшествия, от които 46 тежки, с трима загинали и 70 ранени. Спрямо миналата година загиналите са с двама по-малко.

„Акции специално за превишена скорост и изпреварване на неразрешени места ще спомогнат за намаляване на пътнотранспортния травматизъм и със засилено присъствие на невралгичните участъци“, каза главен инспектор Николай Недялков.

Контролът с мобилни камери също спомага за намаляване на нарушенията на пътя. Областната дирекция на МВР в Ловеч разполага с шест мобилни камери. Специализираните полицейски операции по линия пътна безопасност ще продължат и в бъдеще, като от началото на годината са проведени 15 такива.

/ВД/



Източник БТА