СНЕГОВАЛЕЖЪТ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ ПО ПЪТИЩАТА В СТРАНАТА

0
936

НОВИНИ ОТ АПИ

Всички автомобили да се движат с вериги през прохода „Печинско“ поради обилен снеговалеж.Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Възстановено е движението на всички МПС през проход “Република”. Трафикът беше временно ограничен поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Въвежда се задължително движение с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала поради снеговалеж с висока интензивност.

Ограничава се движението през Прохода на Републиката поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходен маршрут за МПС до 12 т – през прохода “Шипка”. Шофьорите на МПС над 12 т изчакват в района на Гурково.

В област Смолян се ограничава движението през прохода „Печинско“ на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета, поради снеговалеж и снегопочистване.

Временно се ограничава движението при км 73 на АМ „Марица“, в посока София поради горящ ТИР. Трафикът се осъществява по обходен маршрут от пътен възел „Любимец“ – път I-8 Любимец – Харманли – Хасково – пътен възел „Димитровград“. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин, в област Смолян поради снеговалеж с висока интензивност и снегопочистване. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Днес шофьорите да карат с повишено внимание при км 361 на АМ „Хемус“, в посока Варна. Ще се дооборудва контролна рамка на тол системата. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.