Преди минути комисар Иван Кирилов официално встъпи в длъжност като временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция на МВР във Враца за срок от 1 година. Заповедта е изпратена от министъра на вътрешните работи.
„С досегашния директор се разделихме като колеги – приятелски. Той ми предаде управлението. досегашния шеф Росен Иванов ще продължи да изпълнява длъжност в редиците на МВР, като в момента е в резервния щаб на МВР. Това пишеше в заповедта и ще бъде на разположение“, заяви за tribali.info новият директор Иван Кирилов.
„Оставам в системата на МВР, но имам други планове. Смяната е факт от днес и не мога да я коментирам сега. Пожелах успех на новия директор и издадох работното си място. Кормилото е в ръцете на Кирилов. Офицер съм и продължавам на друга работа“, заяви Росен Иванов.
Иван Кирилов е роден на 30.11.1966 г. в Банско. Живее във Враца от 1974 година. Завършил е средното си образование в града, а висшето в Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов със специалност „Счетоводство и контрол“. От 1992 г. работи в „Икономическа полиция“ в МВР. От 1998 година до 2000-та г. е бил в Националната служба за сигурност, а от 2002 г. е станал началник на „Икономическа полиция“ до 2004 г. След това става зам.-директор на ОД на МВР във Враца. От 2009 г. до вчера е началник на служба „Миграция“. https://www.bulnews.bg/