15 Октомври 2019, Вторник, 13:11 ч.

Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек, отсече премиерът

След като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов, стана ясно, че държавата е започнала и ревизия.

Министър-председателят говори пред журналисти след среща с президента Румен Радев по повод военната интервенция на Турция в Сирия.

Той обаче бе попитан и за поисканата от него оставка на Борислав.

След въпрос смята ли да направи ревизия на парите, давани на Българския футболен съюз (БФС), Борисов отсече: „Да, днеска! Да, тя се прави в момента! Вече!”

На питане защо са решили да правят ревизия и какво ги е притеснило, Борисов отговори: „Защото вече има една граница, която не ми е приятно да… Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек.”

След въпрос има ли съмнения за злоупотреби, премиерът отговори: „Това ще кажат проверките, които ще направим”.

А на питане расистките прояви на мача между България и Англия ли са  причина за решението му, Борисов отговори: „Да, да! Иначе, всички падат. Вие видяхте Тотнъм го преби Байерн със 7:0 насред Лондон. По-тежка загуба на финалиста за Шампионска лига надали има. Това не е страшно. Страшното е другото, което се допуска вследствие на това.”

Относно поисканата оставка на шефа на БФС Борислав Михайлов, премиерът отговори многозначително: „Може да изчакате и следобед…”

След въпрос какво ще стане, той отговори: „Не… нищо”.

Бойко Борисов добави: „Сега, да говориме сериозно – за спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти направихме, не искам по никакъв начин правителството в лицето на Спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз. Ясно и точно!”

След това министър-председателят обаче на практика оправда ръководството на БФС, като обясни, че се е създала прекалена истерия по отношение на расистките изстъпления на няколко фенове.

„Страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително имаше, които даваха  хитлеристки знаци… фланелката с „No respect” и т.н. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английски хулигани из София. Не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Така че те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България! А и виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава”, отсече Бойко Борисов.

След въпрос дали още днес ще има оставка на Борислав Михайлов, премиерът отговори: „Не, не, аз не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя в лицето на Красен Кралев… да прекрати всякакви дейности, както и на финансовото. И освен това да видиме по сигналите, които има… щото те са независими за футболната централа, но това като правила, които трябва да се спазват в България, са както всички граждани – както аз, министърът и всички останали.”

Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Министерски съвет)

https://www.flagman.bg

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST