Две деца от Добрич се класираха за Националното състезание по компютърно моделиране

0
874

Сесил Амди Сюлейман – ученичка в 4 клас на  СУ “Стефан Караджа”гр. Добрич, стана победителка в областния кръг на националното състезание по компютърно програмиране  и се  класирана за Национален кръг.Сесил се занимава с компютърно моделиране от 3 клас. Тя е участвала  в националния кръг на състезанието IT Знайко и в много математически състезания.

Богдан Николаев Киряков от 4 а клас на СУ ” П.Р.Славейков” е вторият  класирл се за Национален кръг на Националното състезание по компютърно моделиране, след като зае второ място в Областния кръг.
Националното състезание по компютърно моделиране се провежда в три кръга – общински, областен и национален. Състезанието се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават в III и IV клас в предмета Компютърно моделиране от общообразователната подготовка.

Компютърното моделиране е изключително интересно за мен, казва Богдан. Той твърди, че създаването на компютърни игри му е хоби. До момента малчуганът има собствени 3 игри и не крие амбициите си в скоро време броят им да се увеличи.
Пожелаваме им успех  на 20 март, когато ще се проведе третия кръг на състезанието!