Ръководството на прокуратурата с призив за даряване на плазма

0
741

Прокуратурата започва кампания за даряване на кръвна плазма.

Ръководството на държавното обвинение призова всички прокурори, следователи и съдебни служители, преболедували Covid-19 и възстановили се от инфекцията, да подкрепят кампанията за даряване на рековалесцентна плазма.

В кампанията по даряване на кръвна плазма могат да се включат освен магистрати и съдебни служители, и техни роднини и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията. Ще бъде изготвен график на желаещите, които отговарят на критериите, и те ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия=

„Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека заедно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го правим, докато от това има нужда!“, пишат от екипа на Иван Гешев до шефовете на прокуратурите, директора на НСлС и съдебните служители.

От Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите пък призоваха членовете си за спешно набиране на средства за закупуване на апарат за плазмофереза, който да бъде дарен на болница в нуждаещ се регион.