През последното денонощие руските въоръжени сили са ударили командни и наблюдателни пунктове на две украински бригади в ДНР. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„В района на село Серебрянка, Донецка народна република, бяха поразени два командно-наблюдателни пункта на подразделения от 67-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и 100-а бригада за териториална отбрана“, се казва в съобщението.

„В запорожското направление подразделенията на руската групировка войски с въздушни удари и артилерийски огън отразиха две атаки на щурмови групи от 117-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили северно от село Новопрокоповка, Запорожка област, и разгромиха жива сила и техника на 33-та и 65-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в района на село Работино, Запорожка област“, ​​се казва още в съобщението.

От Министерството на отбраната съобщиха още, че общите загуби на противника са над 40 военнослужещи, 2 танка, 2 бойни бронирани машини, 3 автомобила и 1 оръдие М-46.  https://trud.bg/