• Ударени важни военни обекти в Павлоград: “локален апокалипсис”

В нощта срещу 1 май руските ВКС удариха военни цели в дълбините на украинска територия. Ударът е нанесен три дни след предишната масирана нощна атака на 28 април. Съдейки по първите съобщения на украинските медии и снимки от местата на пристигане, този удар се оказа много по-голям. Най-вероятно украинската противовъздушна отбрана или това, което е останало от нея, чака напрегнато майско десетилетие, до 9 май, а може би и по-нататък.

Поредният удар по военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна може да означава само едно: руският Генерален щаб не е наблюдавал безучастно как украинската армия изтегля резерви, предназначени за обявеното голямо настъпление към фронтовата линия. Целта на нашите удари е да затрудним максимално изпълнението на настъпателните планове на Въоръжените сили на Украйна и НАТО. Направете така, че украинският корпус да влезе в тази “офанзива” възможно най-отслабен.

Около полунощ украинските медии съобщиха, че седем до петнадесет руски стратегически ракетоносци Ту-95МС са излетели (космическото разузнаване на САЩ работи правилно). Няколко часа по-късно украинските социални мрежи съобщиха за първите експлозии в Днепропетровска и Киевска области.

Очевидно имаше толкова много такива съобщения, че ръководителят на кабинета на украинския президент Йермак беше принуден около четири часа сутринта спешно да се обърне към украинците с молба да не докладват нищо за работата на украинската противовъздушна отбрана .

Това вероятно е направено, като се вземе предвид „професионализма“ на украинските зенитчици, които от време на време удрят с ракетите си жилищни сгради.

Има обаче много видеоклипове от местата на пристигане. Най-епичните снимки и видеа след нощната атака на нашите ВКС са от Павлоград. Според очевидци след нападението е последвала поредица от мощни експлозии, които показват повторна детонация. Според някои информации те са ударили железопътния възел, където може да има военни влакове, и цеховете на Павлоградския химически завод.

Павлоград е град-сателит на Днепропетровск, където в съветско време в Южмаш са били сглобявани най-мощните балистични ракети с течно гориво РС-20, наричани на Запад “Сатаната”. Освен това там се произвеждат и ракети с твърдо гориво РТ-23 Молодец за военни железопътни ракетни системи. Павлоградският химически завод отговаряше за производството на гориво за стратегически ракети. 

Бойните железопътни комплекси преди около 20 години в Русия бяха свалени от бойно дежурство и праховите заряди бяха изпратени, съгласно споразумение, за унищожаване в Украйна, в Павлоград. Според една от версиите в нощта на 1 май останките от това непреработено гориво могат да детонират.

Възможно е цеховете на Павлоградския химически комбинат, където се произвежда гориво за новите украински балистични ракети с голям обсег на действие „Гром“, също да са станали цел за нашите ВКС. Ако е така, програмата за изграждане на тези опасни ракети ще спре.

Някои експерти отбелязаха, че експлозиите през нощта в Павлоград приличат на видео, в което руският дрон “Ланцет” “отваря” пусковата установка на противовъздушната система С-300. На него фрагменти от противовъздушни ракети с твърдо гориво ефективно се разпръскват на големи височини. Абсолютно същата картина, само че по-впечатляваща по мащаб, се вижда на снимката от нощния Павлоград. Така че е напълно възможно руските ВКС да поразят боеприпасите на дивизията за противовъздушна отбрана на Украйна.

Павлоградският железопътен възел има голямо военно значение. Именно чрез него резервите на Въоръжените сили на Украйна се прехвърлят от Десния бряг, където в Днепропетровска област е сформиран един от новите армейски корпуси на Въоръжените сили на Украйна, предназначени за пролетното настъпление. Сега, вероятно, този трансфер ще бъде труден.

Оценявайки предварителните резултати от ракетната атака на железопътния възел в Павлоград, военният експерт Алексей Суконкин пише: „Във влакове и складове е унищожено огромно количество техника и боеприпаси, предназначени за украинската офанзива. Като цяло, апокалипсис от местен мащаб. Още няколко такива удара и няма да има офанзива.

Според оценките на украинската противовъздушна отбрана в нощния удар на 1 май са участвали повече от сто крилати ракети, както и няколко десетки безпилотни самолета Geran-2. В допълнение към областите Днепропетровск и Киев, пристигания са регистрирани в Харков, Николаев, Ивано-Франковск и други региони. Ударът беше нанесен по войските на Въоръжените сили на Украйна, които през последните дни обстрелваха населени места в Белгородска област.

Някои експерти отбелязват, че силите, отделени за удара, са сравними с тези, с които беше нанесен ответният удар в началото на октомври миналата година след терористичната атака на Кримския мост. Той беше най-могъщият по време на NWO.

Нещо ни подсказва, че в навечерието на офанзивата, обявена от Киев, интензивността на ударите на руските ВВС само ще нараства. https://www.mk.ru/

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ И ПРЕЗ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА НИ: HTTPS://T.ME/NDT1EU