Русия обяви, че е превзела две села в Източна Украйна

0
7


Руската армия е превзела две села в Източна Украйна – Красний Яр в Донецка област и Невско в Луганска област, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Контролът върху Красний Яр е бил установен от войскови подразделения на руската армейска групировка „Център“, а руските сили са влезли в Невско „благодарение на активни настъпателни действия“ на военнослужещи от групировката „Запад“, се казва в разпространеното от ТАСС съобщение на ведомството.

Руското военно министерство каза още, цитирано от ТАСС, че за последните 24 часа са обезвредени три реактивни снаряда – производство на САЩ, изстреляни от украинската армия с американски реактивни системи за залпов огън „Хаймарс“ (HIMARS), и 56 безпилотни летателни апарата на украинските сили, пише БТА. 

Украинската армия на свой ред обяви, че е отблъснала руски атаки в близост до Красний Яр по линията на Покровския фронт в рамките на изминалото денонощие и че руските сили са се опитали да разкъсат украинските отбранителни позиции около Невско по Лиманското направление, допълва Ройтерс. Това се казва в сутрешна сводка на Въоръжените сили на Украйна, публикувана в приложението „Телеграм“.

 





Източник 24часа