Русия изрази загриженост за „демокрацията и конституционния ред“ в САЩ заради протестите на Сорос!

0
897

Москва изразява загриженост за демокрацията и опазването на конституционния ред в САЩ заради организираните протести след избора на новия президент на страната Доналд Тръмп, съобщават руски медии. Русия настоява сегашният президент Барак Обама да гарантира демократичното и мирно предаване на властта на новата американска администрация.

Вече трети ден по улиците на различни градове в Америка малки групи платени от Сорос демонстранти не престават да сеят размирици и хаос, с мотива, че не приемат Тръмп за свой президент.

Победата му парализира от ужас чудовището на злото Джордж Сорос и слугите му по света и у нас. А само седмица преди фамозната победа на претендента на републиканците, Сорос се провикна от Световния икономически форум в Давос: „популярността на Тръмп ще поднесе на тепсия победата на Хилари Клинтън“. Дори стигна и по-далеч като обвини Тръмп, че прави услуга на „Ислямска държава“, като „продава“ страх.

Заклинанието на корпоративния демократ не се сбъднаха и сега той се превърна в продавач на страх, като организира протести в няколко щата срещу Тръмп, които спонсорираните от него медии се опитват да превърнат в масова психоза. Само преди няколко часа на един от протестите прокънтяха куршуми. Което доказва, че „борецът“ за човешки права е готов да гази трупове, за да постигне целта си.

Самият Тръмп обаче изрази задоволството си, че „малки групи демонстранти миналата нощ проявиха страст в името на нашата велика страна“. Изказването му бе по повод нестихващите протести отвъд Океана след избора му за президент.  „Нрави ми се фактът, че малки групи демонстранти миналата нощ проявиха страст в името на нашата велика страна. Всички ще се обединим и ще бъдем горди!“, написа Тръмп в „Туитър” рано тази сутрин.

Първоначално той разкритикува протестиращите, наричайки ги „професионални“, но само няколко часа по-късно промени мнението си.

%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b87fe97265ade53269df3b54bfdb8644da_xl

Протести с хиляди участници бяха проведени снощи в няколко големи града. Протестите имаха предимно мирен характер.

В Ню Йорк около 1200 души се събраха на площад „Вашингтон скуеър“ в центъра на Манхатън. Те скандираха лозунги срещу Тръмп и разпънаха транспаранти с крайно нелицеприятни изображения на бъдещия президент на САЩ. Демонстранти се събраха и пред небостъргача „Тръмп тауър”, централата на бизнес империята на милиардера.

В Маями, Флорида, и Атланта, Джорджия, стотици хора блокираха пътища, предизвиквайки задръствания и недоволството на шофьори. В Нашвил, Тенеси, студенти проведоха „марш на мира“.

Демонстрации срещу избирането на Тръмп за президент на САЩ има още във Вашингтон, Лос Анджелис, Лас Вегас, Портланд, Минеаполис и други американски градове.

Жени, разтревожени, че Тръмп може да ги лиши от много права, планират голям поход във Вашингтон на 21 януари – ден след като той положи клетва като президент на САЩ, предаде още Ройтерс, като се позова на организаторите. Около 35 000 човека са заявили участие в демонстрацията.

НАЧАЛО