Росен Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс „Северно сияние“ – Русе

0
479
  В красивия крайдунавски град Русе завърши 25-тото юбилейно издание на Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“, 8 – 10 октомври 2021 г. В него взе участие седемнадесет годишният Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Росен се представи отлично и успя да грабне втора награда в четвърта възрастова група с 22-ма участници. Както изтъкна на Гала концерта водещата Дивна, в тази група конкуренцията бе особено оспорвана. В нея се състезаваха талантливи изпълнители от Бургас, София, Разград, Варна, Русе, Кубрат, Свищов, Каспичан, Горна Оряховица, Търговище, Попово и др.
Журито, оценяващо младите поп певци, бе четиричленно в състав: звездата на българската поп музика Тони Димитрова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, Вили Икономов – Директор на конкурса и негов основател.
Гала концертът на победителите се състоя снощи от 17:30 ч., като бе излъчван на живо в YouTube. Церемонията по награждаването започна с рецитал на Тони Димитрова. Всички участници в Гала концерта, сред които бе и Росен Петров, се представиха с българската си песен от първия конкурсен ден. Това бе изискване на организаторите, които си поставят за цел Международния конкурс „Северно сияние“ – Русе да популяризира българската песен и да посява любовта към родната музика в сърцата на младите хора.
Главен организатор на този голям музикален форум с дългогодишни традиции е Сдружение „Северно сияние“ с подкрепата на Община град Русе и много спонсори.