Според основателя на канала в YouTube „Гласът на Германия“ Сергей Филберт времето за заснемане е било запазено още през декември 2020 г. с обаждане от САЩ, самият филм е правен поне месец

 

Филмът на Алексей Навални за “двореца” в Геленджик е заснет в немското филмово студио „Блек Форест“, съобщи руският телевизионен канал „Россия-1“, цитиран от РИА Новости и Агенция “Фокус”.

Както уточнява каналът, този факт е установен от журналистите от изданието Schwarzwalder Bote.

„Откриването на самото студио в Германия изненадващо съвпадна с началото на „разследването“ за „двореца“. Както добави основателят на канала в YouTube „Гласът на Германия“ Сергей Филберт, „Навални спокойно е работил и снимал в това студио, пътувал е из цяла Германия“.

По думите му времето за заснемане е било запазено още през декември 2020 г. с обаждане от САЩ, самият филм е правен поне месец.

„Възниква въпросът как е допуснато политиците и медиите в Германия да мълчат за това, позволявайки им да провеждат открито антируски дейности с американски пари“, заключи Филберт.

В събота журналистите от “Россия-1” и Telegram-канала Mash показаха отвътре сградата на “двореца” край Геленджик. Кадрите показват, че там се извършва груба строителна дейност, навсякъде има бетон, според кореспондентите и дори в много стаи няма замазка по подовете.

По-късно бизнесменът Аркадий Ротенберг каза, че този комплекс от сгради му принадлежи, че там от няколко години се строи апарт-хотел.

Ситуацията с “двореца” беше коментирана от Владимир Путин по-рано тази седмица. Според президента той не е имал време да гледа филма, но е проучил видеоклиповете, подготвени от помощниците му.

Както подчерта държавният глава, нито едно от имуществата, описано в “разследването”, не принадлежи на него или на негови роднини.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков посочи, че Кремъл отдавна е знаел за предстоящите псевдоразкрития и информационни атаки, като всички те са насочени към усложняване на ситуацията.

http://epicenter.bg