РЗИ – Добрич уведомява, че:

0
452

В последната седмица рязко се увеличи броят на лицата, които искат да получат на хартия издадените от РЗИ – Добрич предписания за поставяне под карантина или изолация.

С цел намаляване на струпването на хора, предотвратяване на дългото чакане и за улесняване на гражданите, желаещи да получат предписание за карантина или изолация/домашно лечениеРЗИ – Добрич открива специален електронен адрес predpisaniya@rzi-dobrich.orgна който гражданите могат да поискат услугата Получаване на предписание за карантина или изолация/домашно лечениепо електронен път.

Електронният адрес за подаване на заявление за получаване на предписание за карантина/изолация може да бъде намерен на сайта на РЗИ – Добрич в раздел „Контакти“, раздел „Актуално“ и в раздел „Ковид-19“.

Лицата, поискали услугата,трябвав свободен текст да заявят това, като посочаттрите имена и ЕГН на карантинираното/ изолирано лице.Електронно подписанотопредписание ще бъде изпратено на заявителя на посочения от него електронен адрес в срок от 24 до 48 часа (в зависимост от броя на заявителите).

Електронната кореспонденция с РЗИ- Добрич ще се осъществи при спазване на всички изисквания за защита на личните данни.

Ние препоръчваме на гражданите, които ще използват тази услуга, да се регистрират в Системата за сигурно електронно връчване, която се предоставя от Държавна агенция „Електронно управление”и се ползва безплатно от всички. Повече информация за Системата за сигурно електронно връчване можете да намерите на следния адрес: https://edelivery.egov.bg/