Москва, 28 септември – AiF-Москва.

В избирателните секции, след обработка на всички бюлетини, бяха обобщени резултатите от референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област, съобщава РИА Новости.

Така на територията на Донецката народна република 99,23% от избирателите са гласували за присъединяване към Русия, в ЛНР – 98,42%, в Запорожка област – 93,1%, в Херсонска област – 87,05%.

Според данни от регионите на Русия за присъединяването на ЛНР към Руската федерация са гласували 97,93%, за ДНР – 98,69%, за Запорожка област – 97,81%, за Херсонска – 96,75%.

По-рано Владимир Рогов, член на главния съвет на CAA на Запорожка област , каза , че регионът официално се е оттеглил от Украйна след референдум. Според него това е окончателно и необратимо решение.

Заместник-началникът на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов на свой ред каза , че регионът ще се обърне към руския президент в следващите дни след резултатите от референдума. Той отбеляза, че де факто регионът се отдели от Украйна по решение на мнозинството от жителите.