• Президентът заяви, че България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната

Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, потискат се медиите, налага се цензура. Това заяви след тържествена церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея президентът Румен Радев.

На въпрос ще свика ли КСНС заради увеличилата се престъпност в България, държавният глава отговори следното:

„С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от полза за националната ни сигурност. Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита”.

“Лумпенизира се политическия дебат с агитки и заплахи. Мисля, че българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавали, от кого и при какви условия”, каза още той.

Президентът заяви, че България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната.

“Искам да заявя, че Трети март е каузата, която обединява милиони българи. Всички сънародници със съвест, памет и решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене ще кажем “не” на разграждането на държавните и духовни устои на България. Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху честта и достойнството на хората”, допълни държавният глава.  https://blitz.bg/