Прекрасен Първи юни подари на малките си възпитаници „Общностният център за деца и семейства – Добрич“. В деня на детето слънчевият двор на центъра грейна в рисунки, балони и много-много усмивки. Момиченцата и момченцата твориха, пяха, играха и много-много се забавляваха. „Искахме и се надявам – успяхме, да подарим на малките си възпитаници един истински празник, да направим техния ден незабравим именно със забавления и игри“ – сподели ръководителката на Общностния център Добринка Градинарова. Малчуганите и техните родители бяха поздравени и от координаторката на проекта Каролина Динолова. Организаторите на пъстрото събитие се бяха погрижили и за подаръци на малките си питомци – топки, книжки за оцветяване и уред за балончета от пяна. А след умората от веселието и игрите децата похапнаха вкусна пица. И отнесоха със себе си у дома спомени за един истински детски празник на веселието.

Празник, организиран с много грижа от целия екип на Общностния център, където да доставиш радост на децата е основна грижа. Пъстри тържества се организират по много поводи. Съвсем неотдавна, с много настроение момиченцата, момченцата и техните родители шариха Великденски яйца и научиха много за светлия празник.

SONY DSC

„Това е един от важните според нашия екип моменти за приобщаване на децата – сподели Добринка Градинарова – да доставиш радост, да накараш детето да се почувства обичано и обгрижено, да му подариш колектив, в който да се чувства спокойно, да му подариш усмивка…“

SONY DSC

Центърът, който е създаден по проект „За равен шанс на децата“ №BG05M90P001-2.004-0028-C01“, изпълняван от Община град Добрич, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, предлага комплекс от интегрирани услуги за ранно детско развитие, целящи подкрепа за деца от 0 до 7-годишна възраст и техните семейства в риск от социално изключване. Сред дейностите, на които екипът на центъра е посветил време и усилия, са  ранната интервенция на уврежданията при децата, индивидуална педагогическа подкрепа на деца с проблеми, формиране и развитие на ранни родителски умения, семейна консултация и подкрепа, здравно консултиране. Над 1900 деца са приемани и обгрижвани с радост и професионализъм от екипа на Общностния център за деца и семейства – Добрич“.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC