Първите 300 гости на море в Албена

0
1261

Близо 300 туристи вече се настаниха в хотелски комплекс в Албена. Очаква се след 8 юни, когато падне карантината в Румъния в курорта да пристигнат и много гости от северната ни съседка.

Мениджърите на хотелите обявиха пред Нова телевизия, че цените тази година ще са на нивата от 2019 година и не предвиждат да ги вдигат и през следващия летен сезон.

Чадърите в курорта се предлагат срещу такса от 1 лев и са разположени на 7 метра един от друг.

В хотелите има дезинфекция на всеки два часа, както и на самия вход към курорта. Там всички пристигащи автомобили се дезинфекцират.

Според мениджъри към момента няма проблем с персонала, но се очаква след като бъдат отворени границите да има недостиг.

От днес петте лева вход за коли в Албена стават 10 лева, т.е. връщат се старите условия за влизане с автомобили в комплекса, съобщиха от пресслужбата на черноморския курорт.  Първите 30 минути са безплатни за всички зони за паркиране.

В Албена има четири различни зони за паркиране. Един билет осигурява единичен вход – влизане и паркиране за 24 часа, с изключение на паркинг Лазур, който е безплатен. Таксите за паркиране зависят от зоната: Паркинг „Автогара“ – 5 лв; Синя зона – 10 лв.; Зелена зона – 20 лв.

Оттам припомниха, че на 29 май са пристигнали първите гости – 40 души българи, настанени в хотелския комплекс Калиакра. Предстои през този месец да отворят и други хотели при спазване на плана за безопасност във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19 (дезинфекция на автомобилите, спазване на социална дистанция и висока хигиена са част от тях).

От днес отваря 25-метровият басейн с минерална вода в хотел „Добруджа“, с което се възобновява и училището по плуване. От 19 юни ще бъде достъпен и аквапаркът на Албена, съобщават от комплекса.

vlastta.bg