Първите двама пациенти с коронавирус в Добрич са изписани.

0
679

Двама от настанените за лечение  с коронавирус  пациенти в Добрич са изписани  Те са 33 годишен мъж , завърнал се от Англия, и друг – на 44 години, прибрал се от Австрия, съобщава bTV.

Петима от далите  положителни проби за Covid-19 пациенти бяха лекувани в Отделението по инфекциозни болести на болницата в Добрич. Там е и  приетото в петък 12-месечно бебе.

След направени тестове и отчитане на отрицателен резултат, бяха изписани двамата мъже. Според последните изисквания, те ще останат 28 дни под карантина вкъщи и ще бъдат наблюдавани  от личния лекар. В края на карантинния период от заразените с Covid-19 ще трябва да се вземе още един PCR текст, за да се получат два отрицателни резултата и да се счита, че пациентът е излекуван.

Очаква се 26-годиша жена от с. Оброчище също да бъде изписана скоро, тя е била във Франция.  50-годишният и  баща беше приет в по-тежко състояние и все още се лекува. Той е в стабилно подобрено състояние, няма температури, но трябва да се завърши курсът на лечение. Тъй като той беше приет с пневмония най-вероятно, това ще се случи към 14-ия ден.

Състоянието на бебе, което е най-младият заразен с коронавирус  пациент в България е  стабилно.То е с  лариготрахеит.