Кратък коментар за 02 септември 2024 г.
И тъй, продължаваме да следим събитията, свързани с войната в Украйна.
ДО ГОЛЕМИЯ АНАЛИЗ НА ЮРУШ 2024 – КУРСКАТА АВАНТЮРА, ОСТАВАТ 30 ДНИ.
Върви обратното броене от 50 дни по желание на крякащите юрдечета срещу Витанов.
Нали така – Витанов каза 50 дни, юрдеците се разкрякаха.
Затова всеки ден ви се напомня точното твърдение на Витанов. А то е
Твърдение на Витанов:
За 50 дни нахлулите 7 непълни украински бригади ще идат на 2 метра под земята. Всяка вкарана допълнителна бригада ще удължи агонията с 1 седмица. За да добута до прзидентските избори в САЩ, Сирски трябва да хвърли още 5 бригади. въросът е – откъде ще ги вземе. То няма такива. Отговор – може да пробва да ги взиме от донбаския фронт. Който ще почне да се пука яко по шевовете. Но значение за Сирски и Зеленски това няма. Важното е да устискат Курския юруш с пропагандна цел – до изборите за президент на САЩ.
Твърдението си има и част с числа. И тя е
Очаквани украински загуби на 50-тия ден
1.безвъзвратни загуби в жива сила – 15 000
2. танкове –60
3. БТР-и – 90
4. БМП-та – 55
5. ББМ (бронирани бойни машини) -400
6. автомобили – 300
7. РСЗО – 8
8. Оръдия – 40
Я да видим какво става с числата. Където прогнозата е изпълнена – слагаме плюс. Където още не е изпълнена – слагаме минус.
Загуби до ден 21 от началото на броенето
Ден 18 Ден 21
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 7350 – 8550 –
2. танкове – 74 + 80 +
3. БТР-и – 64 – 69 –
4.БМП-та – 36 – 37 –
5.ББМ – 486 + 537+
6.автомобили – 227 – 249 –
7.РСЗО – 15 + 15+
8.оръдия – 52 + 61+
Какво ни кадват числата? От количесствената част на прогнозата са изпълнени 4 точки и 4 още не са изпълнени. Към изпълнение полека се приближава броят на унищожените автомобили. Това, заедно с броя на унищожените ББМ-и, показва, че руските части продължават да ограничават мобилността на украинците в Курска област. Това е видно и с просто око – юрушът е запецнал. Запецването води и до нарастване на броя на унищожените танкове и оръдия. Видно е, че украинците не могат да ги защитават ефективно от руските срества за поражение. Леко повишение има в броя на унищожените БТР-и и БМП-та. То е защото засега украинците имат ББМ-и и използват тях.
Основната идея на този юруш – да отвлече руски части от донбаския фронт – не се реализира. Руското настъпление там продължава. В Торецк и Селидово се водят боеве, Покровск е под заплаха. На Сирски вече му се налага да сваля батальони от длути части на фронта, за да запушва дупките в Донбас. Това не е добре за украинската армия и показва, че има криза с пушечното месо. В Курск, броят на безвъзвратните загуби надхвъли 2 бригади и гони 3. Човек се пита – за какво е тази авантюра? Единственият отговор е – президентските избори в САЩ. Но вместо перемога, украинците се очертава да поднесат здрада на Камала Харис баш за изборите. Едва ли ще й е приятно. Чичо Дончо го оставяме настрана – той отдавна си има становище за тая война.
Гледам, юрдечия рев срещу мен се засилил. Слизайте от голите пропагандни куки, юрдеци, гледайте реално на нещата. Украйна губи тая война и не е грохнала още, защото е на системи. Помните какво съм ви прогнозирал, нали – един ден системите няма да са достатъчни и ще се извади САЛФЕТКАТА. И САЩ ще си вземе нещо и Русия ще си вземе нещо. А бауцарите пак ще ги наперпидечат – да плащат дългове, да плащат за възстановяване, да опрощават дългове, да гледат възстановяване отстани и да скимтят и тъй нататък. Друга поритика трябва тук, казва Витанов, по-интелигентна. Юрдеците крякат.. Е, крякайте си. докато вие се мятате по голите куки, светът върви не натам, накъдето указват куките.
Иначе по света – гледате какво става в Германия. Като човек, който следи отблизо събитията и е бил дъго време в Саксония, да ви кажа – развитието е закономерно и подготовката за това развитие вървя доста време. Но, събитията там едва започват. В големите системи промените са бавни. Тъй, че не очаквайте залпови изменения. Но Германия тръгва надясно. И няма да спре скоро.
Хайде стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната да ви заобикарят.