Тази сутрин стана ясно, че известният психолог Иван Владимиров – Нав е бил убит през нощта след съседски скандал в София. По случая има задържан. Извършен е оглед, разпитани са съседи, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

“Това, което можем да кажем със сигурност, е, че убийството е извършено вчера, около 22:30 ч. вечерта в жилищна кооперация на ул. “Черковна”. Вероятно прибирайки се към дома си, пострадалият може би е влязъл в конфликт с обвиняемия по делото и е бил застрелян с един изстрел в лицето, като смъртта му е настъпила мигновено”, посочи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Трупът е намерен на междуетажната площадка от двама съседи, които малко преди това са чули изстрели и са усетили странна миризма. Подали са веднага сигнал на 112.

По информация на прокуратурата между обвиняемия и жертвата е имало влошени отношения, постоянни конфликти на междусъседска основа, имало е спорове от битов характер, но все още е в процес на изясняване точната причина, поради която е настъпила смъртта на пострадалия.

По-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че задържаният за убийството на психолога е бил служител на МВР преди 23 години. За причините, довели до трагичния случай, Тодоров посочи изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам. Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси – шум, цапане на общите части и други подобни.

Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

Видео от брифинга ВИЖТЕ ТУК

Убиецът на психолога Иван Владимиров е бивш полицай, ударил друг съсед на общо събрание

Бивш полицай е съседът, който е убил психолога Иван Владимиров – Нав, снощи след 22 часа на ул. “Черковна” 69.

След инцидентът е задържан 52-годишният съсед на психолога, който преди време работел в системата на МВР. От bTV информират, че името му е Румен Тонев и през 2000 година е бил уволнен от МВР.

Преди време Иван Владимиров гостува в предаването “Преди обед”. Тогава той коментира един друг случай, при който беше убит Иво Андреев (заради ремонт на врата), баща на 3 деца, заради дългогодишни конфликти със свой съсед. Тогава самият Иван сподели и за подобен казус в неговия блок.

“Казваше, че вдигам шум, а аз буквално ходех на пръсти у дома. Замеряше ме с яйца“, довери тогава той.

Владимиров разказа и друга случка, разиграла се по време на общо събрание на блока. Тогава полицаят налетят на бой на възрастен човек. Иван Владимиров предложил на човека да повдигнат обвинения срещу съседа си в полицията, но той не посмял заради страх да не ескалира напрежение и да не го убие. По ирония на съдбата, месеци по-късно, това се случва, но на самия Иван.

Близки, приятели и по-далечни познати са шок от новината за смъртта на 45-годишния Иван Владимиров.

Повечето от тях разбират трагичната новина от майката на психолога, която рано тази сутрин съобщава за кончината на сина си в социалната мрежа.

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на закрито

“Беше разперил криле за полет… и един нелеп куршум пречупи крилете му и отне светлината от очите му… Беше мой учител, подкрепа и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше вдъхновяващ събеседник и продължител на мечтите ми. Беше радост, светеща радост. Можеше да направи още толкова много…”, пише майка му Слава Иванова.

На въпрос в коментари “Какво е станало”, Слава отговаря: “Един съсед, който ни тормози от години застреля Иван снощи”.

Близки до семейството изказват своите съболезнования, а някои отбелязват: “Добрите хора нивга не умират, не се превръщат в пепел или дим. Те винаги оставят светла диря и честен път, по които да вървим”.

Очаква се до края на деня на обвиняемия да бъде повдигнато обвинение за убийство.

https://trud.bg/