Поради продължаващите протести на работещи в енергийния сектор остават затворени магистрала „Тракия“ при Стара Загора и Проходът на републиката. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.

На сайта на ведомството се посочва, че се препоръчва пътуващите по АМ „Тракия“ в посока Бургас и обратно да ползват обходен маршрут – п.в. Чирпан – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – АМ “Тракия” и обратно.

Пътуващите по главен път Хасково – Стара Загора да преминават през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе и обратно.

Пътуващите с леки коли през Прохода на Републиката от Стара Загора се пренасочват на бензиностанция „Петрол“ през общински път към с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица, гр. Елена и гр. Велико Търново или през прохода „Шипка“, информират от МВР.

Пътуващите през Прохода на Републиката в посока от север-юг преминават през общински път за с. Димовци към гр. Николаево и се включват чрез пътен възел на път I-6.

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик в посока АМ „Тракия“ камионите се пренасочват от АМ „Марица“ към Харманли, Тополовград, Елхово, Ямбол, Ришки проход, Шумен, Русе.

Препоръчва се тежкотоварните автомобили, пътуващи в направлението север юг и обратно да ползват Троянския, Ришкия или Котленския проходи.

Очаква се днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора.

В Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори. Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ “Подкрепа”, както и представители на синдикатите в сектора. Вчера след преговори с министъра на енергетиката Румен Радев, синдикални лидери обявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера. Те настояха и за извънредно засезание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове. https://trud.bg/