Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

През нощта на места, главно в западните и северните райони все още ще има превалявания. Над останалата част от страната облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне и ще бъде от изток и югоизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 9°. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличениe на облачността и на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд.

В планините ще има променлива облачност и главно около и след обяд ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър, който още преди обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часовe ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който през деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но с тенденция на бавно отслабване.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 31 мин. и залязва в 20 ч. и 19 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 48 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 30 мин. и изгрява в 21 ч. и 7 мин. Фаза на луната: пълнолуние.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, преди обяд главно в западната половина от страната, а след обяд и на изток, където ще са придружени с гръмотевици. В отделни планински райони ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – от 13°-14° в крайните западни райони до 21°-22° в източните.

През нощта срещу петък облачността от запад на изток ще намалее и в петък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в петък в планините. Вятърът ще е слаб, в петък ще се ориентира от юг, в събота – от изток. Минималните температури ще се понижат слабо, а дневните в Западна България ще се повишат, максималните ще са между 18° и 23°.

През първите дни от следващата седмица над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места там ще има валежи. В западните райони ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, по Черноморието – умерен. Температурите ще се повишат още.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Отдел “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国保加利
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА

Marbella y A Manera de Café – Nostalgias