Атмосферното налягане ще се повишава и ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще продължи да духа умерен, на места в Дунавската равнина и Горноракийската низина и временно силен северозападен вятър. С него ще нахлува студен въздух и максималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 4°.

Над планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен северен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 5°-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 23.01.2020 слънцето ще изгрее в 7:50 часа и ще залезе в 17:26 часа. Продължителност на деня 9:36 часа.

На 23.01.2020 луната ще изгрее в 6:49 часа и ще залезе в 16:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 2 %. Фаза на луната: новолуние.

В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще бъде слънчево. Ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато преобладаващите максимални температури ще са между 9° и 14°.

В събота от запад ще се появи висока облачност, до вечерта ще се увеличава, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

В неделя облачността ще е предимно значителна, почти без валежи, вятърът пак ще стане югозападен. В понеделник облачността ще се задържи предимно значителна, на места със слаби превалявания, в планините над около 800-900 метра ще превалява сняг. От северозапад ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните. Във вторник и сряда облачността ще се разкъса и ще намалее. Отново ще се затопля.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

Dave Riley – Let’s Straighten It Ou

Bruno Ferrara Amore Mio