Трявна. Симка: Поля Касабова

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще продължи да се повишава.

През нощта от север снеговалежите ще спират, а облачността ще се разкъсва, най-късно към сутринта в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 6°. Утре над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще продължи да духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

В сутрешните часове над планините от Южна България облачността все още ще е значителна, на отделни места с превалявания от сняг. Около и след обяд в повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около минус 2°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е между 5° и 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 33 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 26 мин. и изгравя в 13 ч. и 16 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, почти тихо или със слаб североизточен вятър. Преди обяд на места в низините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили до умерен. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните – между минус 10° и минус 5°, а максималните – между 0° и 5°.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, с него и температурите ще се повишат с 3-4 градуса. Ще бъде предимно облачно, на места в низините и котловините и мъгливо. В отделни райони ще има и слаби валежи, предимно от дъжд. През следващите дни ще бъде ветровито, в четвъртък вятърът ще е от запад и ще се затопли още, а в петък ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места слаби валежи, в четвъртък предимно от дъжд, в петък – от сняг. В събота вятърът ще отслабне. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи. В западните и планинските райони има повишена вероятност за валежи от сняг.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Отдел “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国保加利
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА