Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. До обяд на отделни места в Североизточна България все още ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София 25°.

Над планините облачността преди обяд нвд повечето райони ще е значителна и на места главно в Стара планина ще има слаби валежи от дъжд. През деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна преди обяд и на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 20.07.2020 слънцето ще изгрее в 06:08 часа и ще залезе в 20:57 часа. Продължителност на деня 14:49 часа.

На 20.07.2020 луната ще изгрее в 05:25 часа и ще залезе в 21:08 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.

През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, във вторник от северозапад, а в сряда от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

От четвъртък до края на седмицата над Източна България ще се задържи слънчево.

Над Западна ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Там и дневните температури ще са с два-три градуса по-ниски спрямо предишните дни.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция “Прогнози на времето”

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 

Simply Falling – Iyeoka (Official Music Video)