Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

През нощта облачността ще е значителна, средна и висока. Ще е почти тихо, с минималните температури между 1° и 6°, в София около 3°. Утре ще е предимно облачно, в следобедните часове на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Около обяд ще се появи слаб северозападен, в югоизточните райони – югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 13°.

В планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България с валежи от сняг, под 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по-високите върхове силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са от 9° по северното до 13° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 17 мин. и залязва в 18 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 16 мин. и изгрява в 22 ч. и 15 мин. Фаза: четири дни преди последна четвърт.

В понеделник преди обяд облачността ще е разкъсана, на места в низините сутринта ще е мъгливо. След обяд ще започне ново увеличение на облачността, а привечер и през нощта на места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните – по-високи.

Във вторник ще бъде облачно, на много места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Вятърът ще се усили и с него ще нахлува студен въздух; в западната половина от страната ще е от север-северозапад, в източната – от североизток. С понижението на температурите до края на деня и в по-ниските планински райони и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 15°-16° в югоизточните, където през по-голямата част от деня вятърът все още ще е от югозапад.

В сряда и четвъртък ще се задържи със значителна облачност, слаби валежи ще има само на отделни места, в Южна и Източна България – дъжд, в останалата част от страната и в планините – сняг. Вятърът ще запази посоката си, но в Западна България ще отслабне. В петък ще е без валежи, облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът и в източните райони ще отслабне, а в западните ще е почти тихо. Дневните температури ще се повишат. В събота от запад отново ще се заоблачи и до вечерта на места в Западна България ще превали.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ГЮВЕЧ
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST
  17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  • Olya Lelay
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

  • Elegant Blues Music – Best Slow Blues Songs Of All Time – Slow Relaxing Blues Ballads | Guitar solo

  • Саксофон, Фаусто Папетти.