Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество. Снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони остават условията за виелици и навявания. Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България – временно силен североизточен вятър. Сутринта температурите ще са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход, в София – около 0°-1°.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 2 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 11 мин. и залязва в 20 ч. и 38 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние.

До сутринта в неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури на места ще са до минус 7°, минус 8°, а максималните – между 2° и 7°.

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще остане от северозапад, в понеделник ще бъде умерен, в Дунавската равнина силен, във вторник чувствително ще отслабне, в югозападната част от страната и ще стихне. Температурите ще се повишат; в повечето места минималните ще са близки до нулата, максималните ще са в по-широки граници: от 4-5° до 13-14°.

В средата на седмицата вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България временно ще се усили. Облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока, но на места в равнинната част от страната сутрин ще има значителна ниска облачност и намалена видимост; там и температурите ще остават чувствително по-ниски. В края на периода вятърът отново ще стане от запад-северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Отдел “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ИНТЕРВЮТА
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА