Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността и над Източна България ще се разкъса и намалее и над страната ще бъде предимно ясно. В източните райони ще духа слаб, по крайбрежието на морето до умерен север-северозападен вятър. В останалата част от страната вятърът ще стихне и в сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 7°. Утре ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София 20°.

В планините също ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен западен, след обяд по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на бавно отслабване.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 38 мин. и залязва в 18 ч. и 47 мин. Продължителност на деня: 11 ч. и 9 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 8 мин. и изгрява в 16 ч. и 57 мин. Фаза на Луната: три дни след първа четвърт.

През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните – между 20° и 25°.

В средата на седмицата вятърът ще се обърне от север-североизток и с него ще прониква студен въздух. В сряда ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се понижават и в събота минималните ще са между 2° и 7°, а максималните – между 12° и 17°.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Отдел „Прогнози на времето“ (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国–保加利亚
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ПАЛАВИ АНГЕЛИ И ОЩЕ НЕЩО – NAUGHTY ANGELS AND MORE
  3. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  4. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА