Проведе се Десетият юбилеен фестивал „Подари ми море“, 2023 г.

0
278

На 17 и 18 юни 2023 година в хотелски комплекс „Яница” с. Крапец“ се проведе X-то юбилейно издание на фестивала за шлагерна и стара градска песен „Подари ми море“.
Организатори на фестивала са Община Шабла, Община Генерал Тошево, НЧ ”Светлина 1941” гр. Генерал Тошево, НЧ ”Зора 1894” гр. Шабла и Хотелски комплекс „Яница” с. Крапец.
Кметовете на Шабла Мариян Жечев и на Генерал Тошево – Валентин Димитров имаха честта да поздравят участниците и публиката.
Изпълненията бяха оценявани от тричленно жури в състав: Живко Желев – председател, композитор и диригент на ансамбъл „Добруджа” град Добрич и членове Бонка Милчева – изпълнител на оперетна музика и телевизионен водещ, и
Тодор Генев – музикант и изпълнител на популярни песни.
С химна на фестивала „Подари ми море“ изпълнен от Бони Милчева и Теди Генев започна фестивалната програма. Той е по стихове на шабленския поет и учител по Български език и литература Стефан Жечев, а музиката е на Панко Добрев.
Двадесет и осем бяха участниците в двата дни от фестивала, като представителите на община Шабла бяха ВГ „Детелина“ с. Граничар с новото си попълнение – осемгодишната Любов Пеева. За участието си групата бе наградена с диплом-поощрение. Благодарим ви, момичета. Бъдете живи и здрави.
Ето отличените с първи места:
Категория – „Групи“:
I място – НЧ „Напредък-2001“, гр. Нова Загора
I място – Смесен хор при НЧ „Йордан Йовков“ гр. Добрич

Категория –„Дуети“
I място – ВГ „Бялата лястовица“ гр. Генерал Тошево

Категория – индивидуални изпълнители
I място – Николай Киселов от с. Брестовене

Бяха връчени и поощрителни награди към по-горните категории.

Наградата на публиката взе хор „Лира“ при дом за стари хора гр.Добрич
Наградата за артистичност отиде при ПГ за СГП „Детелини“ при НЧ „Пробуда-1928“ гр.Каспичан.

Семейство Катранджиеви също отличиха своите фаворити.