• През 2000 г. е избрана за „Мис Свят“ и милиардна Индия ѝ пада в краката
  • Мама Махду и татко Ашок са военни лекари, които обаче налагат желязна дисциплина в семейното жилище
  • Била отличничка в гимназията, искала да става авиационен инженер
  • Ражда дъщеря си Малти Мари със замразени от майка ѝ, която е гинеколожка, яйцеклетки
  • Очи на сърна, сочни устни на сладострастница, гъсти черни коси, в които да чезнеш до припадък

Индийският Холивуд край Мумбай – Бомбай, който в началото на седемдесетте години на миналия век е наречен Боливуд по аналогия на американската Мека на киното, става широко известен в България две десетилетия по-рано. Тогава в кината на Родината се върти на поразия индийската лента „Бродяга“ и сърцераздирателната история в черно-бяло разплаква наред жени, мъже и деца. Музиката на филма включва песен не много различна от сегашната наша чалга, пък припевът ѝ – нещо като „А-ма-раму-ъъъ…“ – го тананика мало и голямо.

Изпълнителят на главната роля Радж Капур – мустакат, строен и красив като елегантен златаришки циганин-музикант, става всенароден любимец и славата му между Дунава и Родопите не залязва поне три петилетки. И далеч преди Ален Делон, Марчело Мастрояни или Марлон Брандо малко или много именно Радж е идеалът на българката на всякаква възраст за мъжка хубост, интелект, комбинативност и забавен духовен келешлък. Някъде шейсетина години по-късно България обаче пропуска новината, че правнукът на знойния мачо и също актьор като него – Шахид Капур, е гушнал най-хубавата индийка на всички времена. Огнената източна красавица, най-ярката звезда на киното в милиардната ѝ родина, превзелата първо Боливуд и после Холивуд сексбогиня Приянка Чопра!

MACAU, CHINA – JUNE 13: Bollywood actress Priyanka Chopra poses backstage with the Leading Role Female award for her role on the movie “Fashion” during the 2009 International Indian Film Academy Awards ceremony at the Venetian Macao-Hotel-Resort on June 13, 2009 in Macau. (Photo by Victor Fraile/Getty Images)

А за това, че е сексбогиня, в смисъл жена, която може да си позволи да обича всеки или всяка, без да се притеснява от каквито и да е било материални и морални проблеми, Приянка го доказва още когато на 18 години печели мечтаната от всяко момиче на планетата титла „Мис Свят“. Защото още несложила на главата приказната корона на победителка, но осъзнала светлите бъднини, които я очакват, тя зарязва най-безцеремонно гаджето си в оня момент Асеем Мершан. Който, за да си отмъсти за жестокото отсвирване, съвсем в стила на боливудските филми „марсала“, съчетаващи неповторимо екшън, комедия, любовна тръпка и мелодрама, продуцира и режисира лентата „67 дни“. В която разказва как първият мениджър на още малолетната Приянка с нейно съгласие я държи затворена като заложница и я унижава по най-вулгарен начин, без да му мигне окото. Но на прекрасната мургава девойка с короната на „Мис Свят“ въобще не ѝ пука от заснетата с цел да я компрометира лента, тъй като първо подобни истории никак не са чужди за Индия. Тоест няма кого да учуди и възмути Асеем, а и не може да накара нарочената да бъде орезилена бивша, ама горда възлюбена, да се срамува от житие-битието си. И второ – въпреки компромата, вратите на Боливуд се отварят широко и веднъж завинаги пред неземната хубавица на великата страна.

Още първата заснета с нея лента през 2002 г. в индийската фабрика за екранни истории ѝ носи успех, после следват филм след филм, както и флиртове до полуда с прекрасни партньори. Съвсем нормално е, тъй като освен талантлива, тя има всичко онова, заради което да бъде харесвана – очи на сърна, сочни устни на сладострастница, гъсти черни коси, в които да чезнеш до припадък, изваяни прелестни форми в строен силует. Въобще притежава излъчването на младата Моника Белучи, нищо, че е индийка. Още по-привлекателна я прави фактът, че тя е толкова красива, колкото и интелигентна – в лицея, който завършва с пълно отличие, девойката прави чудеса в часовете по химия и физика и съвсем не на шега мечтае да стане авиационен инженер.

Няма значение, че мама Махду и татко Ашок са военни лекари, които обаче налагат желязна дисциплина в семейното жилище. И правят нещо доста странно за интелигентни родители, което обаче може да изглежда съвсем нормално в страна, където момичетата обикновено познават любовта на 12-13 години. Слагат решетки на вратите и прозорците на дома си, за да не може вече подгрятата от нагона и станала доста палава тийнейджърка Приянка да избяга, докато ги няма вкъщи, при някого от безбройните ѝ почитатели. Или пък някой мургав Ромео да се навре в момичешкото ѝ легло. Както и да е, но след като зарязва Асеем Маршан и влиза в Боливуд през парадния вход, без да иска или нарочно, Приянка Чопра започва да сваля предимно женени мъже.

Първата от серията „бракувани жертви“ е прочутият ас на индийското кино Акшай Кумар, с когото Приянка извъртява четири ленти. Макар и да са порядъчно дискретни във връзката си, съпругата на прелюбодееца научава за неговата авантюра и му поставя ясно въпроса: или аз, или любовницата! И двамата свръхпопулярни актьори не само, че не застават повече заедно пред камерата, но започват да се избягват като чумави по пищните купони, спретвани през ден в индийската филмова Мека.

След това наистина огнената красавица приютява в постелите си, при това за цели три години, шеметния актьор Харман Бавея. Но историята им, която за малко да свърши с брак, приключва през 2008 г. след шумния провал на техния общ филм „Любовна история 2050“. Започват да се обвиняват един друг чрез медиите кой има по-голяма вина за фиаското.

Актрисата с Шахрукх Кхан

И тогава идва ред на иконата на индийското кино Шахрукх Кхан, който обаче също е минал под венчило. Естествено, когато съпругата му научава за неговата изневеря с Приянка, с която асът на Боливуд се е снимал в поне дузина филми, сълзливата част от индийците започва да моли Шахрукх, досущ като в боливудска мелодрама, да се върне при жена си. А съпругата на име Гаури, която е била първа приятелка на „Мис Свят 2000“, буквално я изритва от обкръжението си, като забранява на своята „половинка“  да се появява повече на снимачната площадка с хубавицата.

Тогава настъпва времето на неземно красивия правнук на Радж Капур – Шахид Капур, за когото стана дума в началото. Той е една от младите надежди на Боливуд, неженен е и може би затова индийките го боготворят, като го зариват с писмени обяснения в любов, но сърцето му се отваря единствено за Приянка. Отначало двамата държат свалката си в тайна, но след като папараци засичат веднъж пищната брюнетка да се изнизва сутрин рано от дома му, тя си признава в най-гледаното ток-шоу на Индия, че ходи съвсем сериозно с Шахид. А се разделят след три години любов направо от глупост – Приянка обича светските изяви и шумните купони, докато възлюбеният ѝ хубавелко предпочита пред тях домашните си видеоигри. Но не е ревнив и оставя Приянка да се радва на това, което ѝ харесва, като изглежда не си дава сметка, че твърде често я оставя сама, при това късно вечер, сред море от ухажори. Накрая тя не устоява на връхлитащата я отвсякъде на вълни вирилност и един ден зарязва хубавото момче. За да се развихри след него, но вече в Холивуд.

Казват, че Приянка духва в Америка, тъй като ѝ било писнало да я избелват в Боливуд. Да, точно така, защото според собствените ѝ думи, за да имала една жена успех в индийското кино, тя трябвало да бъде колкото се може по-бяла. И освен с мазила, всевъзможни продуценти налагали на шоколадената като стопроцентова индийка Приянка да се снима под специална избелваща, ама страшно уморяваща очите светлина. Все пак тази своеобразна кинаджийска форма на расизъм е доста по-безобидна от оная, с която 13-годишното момиче се сблъсква в… САЩ! Родителите ѝ я изпращат при нейна леля в щата Масачузетс, за да изкара там три прогимназиални класа и да научи добре английски. Момичето бързо става отличничката на класа си, записва се в курс по актьорско майсторство, учи музика, пеене, танци. Още на втората година от пребиваването участва в няколко театрални постановки, като овациите на публиката за играта ѝ я карат да се влюби завинаги в аркашкия занаят. Но точно тогава Приянка става обект на ожесточени словесни расистки нападки, граничещи с физическо насилие, като най-много я тормози неин чернокож съученик, защото тя била… индийка! Разочарованието на момичето е огромно и то моли родителите си да го приберат в Индия преди да е завършило прогимназията и след има-няма три години гостуване на лелята. За да се върне в САЩ 16 години по-късно, през 2012 година, но вече с апломба на най-ярката звезда на Боливуд, чиито годишен „филмов оборот“ между другото е доста по-голям от този на Холивуд.

В интерес на истината обаче Приянка не отива веднага в американската кинаджийска Мека, въпреки че се установява в Лос Анджелис. Просто защото тя е поканена там не като актриса, а като певица – другото нейно амплоа, с което вече е покорила Индия и Америка е повярвала в него. Сключва договор с една от най-известните американски импресарски агенции за забава и спорт – „Creative Artists Agency”, като тя е първата актриса и певица от Боливуд, която прекрачва прага ѝ. Още през септември 2012 г. е лансиран стартовият американски сингъл на актрисата, който е наречен „В моя град“. В САЩ успехът му е рехав, но той чупи всички рекорди в Индия – само първата седмица са продадени 130 хил. копия! На следващата година обаче Приянка покорява и Америка със сингъла си „Екзотик“, може би защото го изпълнява в дует със свръхпопулярния рапър Питбул. С когото жълтите американски издания веднага ѝ приписват тръпка, но тя категорично отрича. Значително е по-приказлива обаче за връзката си с актьора Греъм Роджърс, когото „забива“ по време на снимките на донеслия ѝ световна слава сериал „Кунтико“. В него тя изпълнява ролята на агентка на ФБР, това е първата ѝ значима изява в Холивуд, където е поканена през 2014 г. след успеха на певческото поприще и тя участва в трите сезона на сапунката.

С Дуейн Джонсън-Скалата

Но Америка, пък и светът, ѝ се радват най-много в ролята на спасителка във веселия филм-римейк от 2017 г.  на прочутия сериал от миналия век „Спасители на плажа“ с Памела Андерсън. В заснетата на калифорнийския плаж Санта Моника лента, партньор на Приянка е изпълнителят на главната роля и най-скъпо платен актьор на Холивуд Дуейн Джонсън, известен с прозвището „Скалата“. Но изглежда палавата индийка не е впечатлена от неговите мускули, а от тялото на добре източил се тийнейджър на другия основен актьор в лентата – Зак Ефрон. Естествено мълвата веднага им приписва краткотрайна, ама щура тръпка из най-готините хотели и кръчми на Лос Анджелис.

Приянка и Ник Джонас

На следващата година обаче Приянка става, така да се каже, „сериозна жена“. На 1 декември 2018 г. тя сключва в Мумбай граждански брак с десет години по-младия от нея известен американски поп и рок музикант Ник Джонас. При това на две пищни церемонии – едната минава под знака на индуистката религия на младоженката, а другата е християнска, тъй като съпругът е католик. Гостите са безброй, веселбата продължава четири дни и от тогава няма папарак или светски хроникьор, които да са засекли някой от двамата да кривне от правия път на брака.

Макар че преди да надене брачната халка, Ник Джонас никак не си е поплювал в закачките с другия пол – сред завоеванията му на нежния фронт са например прочутите американски певици и актриси Майли Сайърс и Селена Гомес. Връзката им укрепва още повече, когато през януари 2022 г. се ражда тяхната дъщеря Малти Мари, може би и защото момиченцето идва на бял свят три месеца по-рано и е интубирано в продължение на 100 дни, като родителите му са непрекъснато около него. Любопитен е един факт, от който Приянка въобще не се срамува, а дори се гордее с него – детенцето е заченато от нейна замразена яйцеклетка през 2012 г., когато е била на 30 години. Прави го майка ѝ – гинеколожката доктор Махду Чопра, която според запознати била разтревожена от перспективата палавата ѝ дъщеря, меняща доста често партньорите си, да я остави без внуци. Плодът е износен от сурогатна родителка и сега Малти Мари е здраво момиченце на годинка и половина, а напоследък често е щракано с мама и тате по улиците и градинките на Лос Анджелис.

С малката си дъщеричка

В същото време Приянка, която е добавила към фамилното си име и това на Ник – Джонас, продължава да вдъхновява милионите си фенове, като последният хит с нейно участие е сериалът от началото на тази година на „Амазон“ – „Цитаделата“. В тв-поредицата индийската актриса отново е сексапилен специален агент, който бори врагове на човечеството. И независимо, че вече е прехвърлила четирисетте, продължава да кара мъжете от всички краища на планетата да мечтаят за знойни дами, та били те и от Индия. Утвърждавайки така Приянка Чопра Джонас и като сексбогиня на ХХI-ви век, и като символ на мултинационалната обич, за която цветът на кожата или чертите на лицето нямат никакво, ама никакво значение. https://trud.bg/