Номинациите за кметове и общински съветници от ГЕРБ в осемте общини на област Добрич вече са ясни. Всички постъпили предложения бяха обсъдени и гласувани н събрания на местните структури. Предстои посочените от тях кандидати да бъдат изпратени за съгласуване с Изпълнителната комисия на партията, след което ще бъдат обявени официално.

Членовете на ГЕРБ в Добрич единодушно подкрепиха номинацията на Красимир Николов. Между 2017 г. и 2021 г. той беше заместник-областен управител, след което – учител по информационни технологии. Николов е и ръководител на общинската структура на партията в областния град.

За нов мандат местните структури в Шабла и Тервел номинират досегашните кметове Мариян Жечев и Симеон Симеонов. Номинирани за Крушари, Каварна и Балчик са общинските ръководители Радослав Добрев, Христо Христов и Димитър Николов. Тримата бяха кандидати за народни представители на последните парламентарни избори. За градоначалник в Генерал Тошево ще бъде предложен Георги Русев, а за община Добричка – Иван Иванов. Последният има управленски опит като заместник-кмет.

Кандидатите за общински съветници от всички населени места също са изявени личности, като част от тях вече имат опит в местните парламенти.

ГЕРБ-ДОБРИЧ