За поредна година Общински детски комплекс – Каварна представи своята коледна изложба под наслов „Коледна украса“, която е подредена в Обредния дом в града.

Посетителите имаха възможността да се насладят на рисунките на най-малките ученици върху стъкло, пресъздаващи  празнични сцени на  Бъдни вечер и Коледа,  керамични коледни украси за елха и различни украшения за празничната нощ.

Талантливите ученици ги изработиха с помощта на своите преподаватели от школите по „Приложно изкуство“ с ръководител Сидерина Йорданова, „Керамика“ – Тодор Червеняков и „Изобразително изкуство“ – Ивелина Георгиева, към ОДК.

Клубът по „Журналистика“, воден от Десислава Якимова, отразиха събитието на своите връстници и ще го представят в коледния брой на вестник “Голямо междучасие“, който те издават.

Събитието бе открито от директора на Общински детски комплекс Евдокия Енчева, която благодари на Община Каварна за подкрепата през изминалата година.

Специални гости на празничната изложба бяха секретарят на общината Дарина Колишева и началник отдел „Духовни и социални дейности“ Стоян Койнов.

Г-жа Колишева поздрави всички присъстващи и им пожела светли и споделени празници.

Творбите на талантливите каварненски деца  ще  красят витрините на Обредния дом до 6 януари 2020 година.

Галя ВЕЛЧЕВА