Приемат предложения за платеното паркиране в Балчик

0
301

Обществено обсъждане на промени в Наредбата за реда и условията за платено паркиране на пътните моторни превозни средства на територията на община Балчик ще се проведе на 8 февруари от 10,30 часа в заседателната зала на администрацията. Нормативният акт бе приет през април 2022 г., а проектът за изменение е поместен на сайта  balchik.bg. До 20 февруари заинтересованите могат да дават предложения и становища в деловодството на администрацията или на  електронна поща: mayor@balchik.bg.

Предлага се двойно поскъпване –от 1 на 2 лева за час платено паркиране, а цената за 24-часов престой да стане от 10 на 20 лева. Без промяна е локалното паркиране по пос­тоя­нен ад­рес в си­ня зо­на – 30 лв./го­ди­на.

Разширява се обхватът, към досегашните ул. „Любен Каравелов”, ул. „Иван Вазов”, части от ул. „Пейо Яворов” и ул. „Приморска”, както и паркингите на площад „Рибарски“ и Морска гара, се добавят улиците „Генерал Заимов“, „Константин Кисимов“; алея „Ехо“; паркинг „МБАЛ“.

Режимът на платено почасово паркиране се предлага да бъде за всички календарни дни за периода от 1.05. до 30.09, и всички почивни дни и официални празници от седмицата от 01.10. до 30.04. в часовия диапазон от 8.00 ч. до 20.00 ч., през цялата календарна година – целогодишно.

Сегашните текстове гласят целогодишно платено паркиране в часовия диапазон 10,00-22,00 ч.

БНР- Албена Иванова