• Президентът на Беларус Александър Лукашенко проведе разговори с основателя на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин, той прие предложението на беларуския лидер да спре движението на неговите бойци в Русия.

Както съобщава БелТА с позоваване на пресслужбата на беларуския лидер, преговорите се проведоха в съгласие с руския президент Владимир Путин и продължиха през целия ден.

„Евгений Пригожин прие предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре движението на въоръжени лица от компанията „Вагнер“ на територията на Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че в момента на масата има абсолютно изгоден и приемлив вариант за разрешаване на ситуацията, в който са посочени гаранции за сигурност на бойците на ЧВК “Вагнер”.

По-рано руското министерство на външните работи подчерта, че опитът за въоръжен бунт предизвиква остро отхвърляне в руското общество , което напълно подкрепя действията на Путин. https://russian.rt.com/

  1. Отрядите на Кадиров тръгват към Ростов, взривяват мостове, за да защитят Москва от “Вагнер” ВИДЕО
  2. Опитът за отприщване на гражданска война в Русия се провали – Наришкин
  3. НОВ АУДИОЗАПИС НА ЕВГЕНИЙ ПРИГОЖИН
  4. „Въоръжен бунт на Пригожин“ или опит за преврат? Как беше
  5. Държавна измяна: какво се знае за ситуацията с ЧВК Вагнер
  6. Предателство поради лична амбиция и мерки за стабилизиране. Какво каза Путин в обръщението си /ВИДЕО/