Премиерът на Държавния съвет на Китайската народна република се срещна с Мишустин в Голямата зала на народа в Пекин

0
389

ПЕКИН, 24 май. /ТАСС/. Церемонията по официалното посрещане на руския министър-председател Михаил Мишустин от министър-председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Цян се състоя в сряда в Голямата зала на народа (GNA) в центъра на Пекин. По улиците и алеите, водещи към DNS, по повод посещението бяха окачени руски знамена.

  • На церемонията присъстваха делегации от двете страни.

    Ли Цян се срещна с Мишустин на площада пред Източния вход, където беше подреден почетен караул. На церемонията присъстваха делегации на страни, премиерите ги представиха един на друг. След това оркестърът изпълни химните на Руската федерация и Китай. Мишустин и Ли Цян минаха по червения килим до предното фоайе за обща церемония по фотографиране.

    Голямата зала на народа се намира на централния площад Тянанмън в Пекин. В тази сграда се провеждат срещи с ръководството на чужди държави. Освен това тук се провеждат сесии на Общокитайския народен конгрес (най-висшият законодателен орган) и Националния комитет на Народния политически консултативен съвет на Китай (най-висшият консултативен орган).

    Работната програма на Мишустин в сряда ще започне с двустранни преговори в разширен състав с участието на делегации. Както беше съобщено по-рано, разговорите ще обсъдят изграждането на търговско-икономически връзки, като специално внимание се планира да бъде отделено на промишлеността, енергетиката, транспорта и селското стопанство. В резултат на това ще бъдат подписани съвместни документи.

    След това руският премиер ще поднесе венец пред Паметника на народните герои на площад Тянанмън и ще посети университета Цинхуа.

    В края на работната програма Мишустин ще се върне в Народната зала, където е планирана среща с китайския президент Си Дзинпин.