България високо цени стратегическото си партньорство със Съединените американски щати и съм уверен, че днешната ни среща ще е от голяма полза за неговото развитие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от пресслужбата на министерския съвет.
“За мен е изключителна чест и привилегия да проведем нашата среща в Белия дом – символ на свободата и демокрацията”, отбеляза още премиерът Борисов. Българският министър-председател изрази удовлетворение от установения устойчив политически диалог на всички равнища и изрази увереност, че по-нататъшното му активизиране ще има ползи и за двете държави.
Министър-председателят акцентира върху отличното партньорство между България и САЩ в редица сфери.

След срещата си в Белия дом, продължила около два часа, премиерът Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп подписаха Рамка за стратегическо партньорство и Съвместно изявление. Не с всеки се подписва такъв документ, отбеляза пред журналисти премиерът Борисов.
Мисля, че на следващата среща ще обсъдим отпадането на визите за България. В САЩ гледат на България като на много праволинейна държава, която има общи ценности със САЩ, посочи Борисов. Убеден съм, че Доналд Тръмп ще дойде в България, каза Борисов.

“САЩ са важен стратегически партньор на България и ние отдаваме голямо значение на развитието на двустранните търговско-икономически връзки”, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с представители на Американската търговска камара, съобщиха от пресслужбата на министерския съвет.
“Стремим се към по-нататъшно активизиране на диалога и взаимодействие в икономическата област, като целта ни е оползотворяване на съществуващия потенциал за разширяване на деловото ни сътрудничество”, посочи премиерът Борисов пред американския бизнес. “Доброто сътрудничество с американския бизнес, което потвърждава и срещата днес, е признание за усилията, които българското правителство полага за атрактивни условия за развиване на бизнес, за успешното разрастване на производствата и нарастването на инвестициите”, подчерта премиерът.

http://www.bta.bg