Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево

0
4


Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. „Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение“, обясни Георгиев.

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

„По предварителни разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1-ви декември тази година. Ако възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването им ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година“, заяви Георгиев.

От граничния пункт в Русе съобщиха пред БТА, че трафикът на камиони в района на Дунав мост е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 3079 товарни автомобила. От тях 1563 са влезли в България, а от страната са излезли 1516.





Източник 24часа