ПРЕДИ 10 ГОДИНИ: ЗАЛЯХА С ИЗГАРЯЩА ТЕЧНОСТ ЗЪБОЛЕКАРКАТА НА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКАТА ГИМНАЗИЯ

0
1914

Залятата с изгаряща течност жена е стоматоложката на Националната финансово-стопанска гимназия, научи репортер на Агенция “Фокус”. Жената е на 46 години и се казва Деница Шанова, по първоначална информация. Все още не е ясно дали по лицето й е била плисната киселина или основа. Инцидентът е станал снощи около 18,10 часа на ул. „Розова долина” № 1. Шанова е била залята с изгаряща течност по лицето от неизвестен мъж. Тя веднага е била откарана в “Пирогов”.  От Института „Пирогов” съобщиха, че според дежурната в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия д-р Елена Бенкова, пострадали са най-вече очите, има поражения по лицето и ушите. Дежурният реаниматор д-р Евгени Узунов обясни, че по-тежко е състоянието на дясното око. Офталмологът д-р Галя Солакова веднага е започнала промивки, каквито са правени и през цялата нощ. Пострадалата е настанена в клиниката по изгаряния и пластична хирургия. Днес ще стане ясно колко дълбоки са нараняванията.

ЗООПАРКЪТ ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗ

Центърът за защита на природата и животните получи лиценз. Той е на основание чл.62, ал.1 на Закона за биологичното разнообразие и чл.16, ал.1 от Наредба № 1 от условията и реда за лицензиране на зоологическите градини от МОСВ, съобщиха от общината.
Лицензът е с номер 1 и нашият зоопарк няма никакви препоръки за подобряване на условията, в които се отглеждат неговите питомци. Този лиценз е валиден 5 години. Центърът за защита на природата и животните в Добрич и зоопаркът в Габрово получиха първи лицензи.
Тази календарна година ще бъдат изградени подслон за миещи мечета, пикник, постоянен скаутски лагер и кула за наблюдения в ЦЗПЖ, което ще го направи още по-предпочитано място за почивка и развлечение.

НДТ – 10 януари 2008 г.