Празник на модата се състоя в Перник в навечерието на Деня на града

0
9



За поредна година в навечерието на Деня на град Перник – 19 октомври, се проведе празникът „Модна еуфория“. Проявата се организира от Юлия Стоянова съвместно с Община Перник и модна агенция.

Пред Двореца на културата се състоя модно ревю с тоалети от селектирани бутици. Публиката видя и модели на гост-дизайнерите Петя Гунчева и Ива Георгиева, каза за БТА Юлия Стоянова.

„Желанието ми е да предизвикам хората към един по-висок клас естетика“, допълни още Стоянова. Това е един от начините те да могат по-лесно да следят тенденциите, да имат допир до по-големи имена, същевременно да правят разлика със стрийт стила. Стремим се да каним гост-дизайнери, които се представят с по-авангардна мода, но в същото време в дефилето се включват и местните бутици, които предлагат последен писък на модата, каза още организаторът.

„Иска ми се в Перник това да си остане един ден, посветен на модата. Всички се опитваме да изглеждаме добре и елегантно, по-модерно и да привличаме внимание“, коментира още Юлия Стоянова.

Малко преди това в читалнята на Регионалната библиотека „Светослав Минков“ в Перник се състоя кастинг на модната агенция, която води началото си от областния град.

Собственичката ѝ Ивет Григорова заедно с едно един от популярните модели Ирма Стефанова и Илиян Гинев, който е един от познатите откриватели на нови лица, проведоха среща с момичета и момчета от Перник.

„Аз съм от тук и тук съм израснала, тук регистрирах агенцията. Много обичам този град, за това днешният ден е посветен на него“, допълни за БТА Григорова.

След подбора на нови лица бе открита и изложбата „Календарни момичета“, която включва кадри на един от популярните модни фотографи – Васил Германов.

Календарът представлява луксозно тематично издание, което се печата в лимитиран тираж, а всеки екземпляр е с различна концепция в зависимост от годината на издаване и съпровождащите я тенденции. Точно 10 години модната централа представяше този свой проект, който сега притежава и колекционерска стойност.



Източник БТА