София, 16 декември /Иван Лазаров, БТА/
По нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев се е провело извънредно заседание на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД, на което е взето решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Мотивите са свързани с ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството.
Констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес, уточняват от Министерството на транспорта и съобщенията.
“БДЖ – Пътнически превози”, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете. Длъжността управител на “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов, посочват още от министерството.