ПО-МАЛКО УКРАИНСКИ СЕРВИТЬОРИ ЩЕ ИМА В “АЛБЕНА” ТОВА ЛЯТО

0
1299

Чуждите работници в курорта Албена този сезон ще бъдат по-малко. Миналата година техният дял бе 45 процента, съобщи Красимир Станев – изпълнителен директор на туристическото дружество „Албена“ АД. Най-трудно е осигуряването на спасители, ще се разчита на българи, съобщи кореспондендентът та Радио Варна Албена Иванова.

„Не можем да ги внасяме от Украйна, защото трябва да имат европейски документи, техните лицензи не работят за ЕС, а да внасяме спасители от Германия, Италия, Франция е много скъпо и невъзможно за нас“, обясни Станев.

По отношение на другия персонал, ще бъдат привлечени бесарабски българи, по-малко ще бъдат работниците от Украйна. Причината е качеството на обслужване. „Не са свикнали по нашите стандарти и на практика се получава едно разминаване. Това го забелязват дългогодишни наши клиенти“, посочи изпълнителният директор.

Красимир Станев увери още, че заплатите ще растат с около 10-12 процента и обобщи, че за последните четири години възнагражденията са се увеличили с около 60 процента. „Има тенденция да се връщат българи от чужбина. Трудно е, но нещата ще бъдат овладени“, оптимист е той.