ПОЧИНА АХИЛ КАРАМУЗОВ

0
1492

Добричката културна общественост се прощава с Ахил Карамузов (01.03.1933 – 07.01.2021) – музикален педагог, историк, музиковед. Изследовател и летописец на музикалния живот в Добрич, с огромен принос към добруджанската и национална култура. След него остават многобройните му публикации, книгите му, остава светлата диря на достойния му живот. За принос в духовното развитие на град Добрич е награден с Грамота от Община град Добрич. Вписан е в Почетната книга на общината. Носител на „Златна лира“, член на Съюза на учените в България – клон Добрич, активен дарител на Регионална библиотека „Дора Габе“. Обществеността му засвидетелства заслужено признание. Ахил Карамузов остави голямо културно наследство в музикалната летопис на Добрич.

ОБЩИНА ДОБРИЧ

Ахил Карамузов бе сред най-уважаваните сътрудници на вестник “Нова добруджанска трибуна”. Беше изключителна личност, пламенен родолюбец, човек, който милееше за исторята на музиката в Добрич и Добруджа. Етичен, точен, воюващ с цялата си душа и талантливо перо за духовните ценности на българите и добруджанци. Беше неподправен приятел, който не се огъна пред настъпващата посредствено и арогантност на самозвани писачи. Гордееше се с постиженията на емблематичните личности на Добрич в областта на музиката и културата.

Изгубихме го!…

Добрич осиротя с още едно голямо име. Личност която остави след себе си не само дълбока следа, но и нови личности, които продължават да творят с предадените им от него страст, талант и творчески амбиции.

Поклон!

В-к “Нова добруджанска трибуна”