Народното събрание пусна скандална обществена поръчка за чистене на институцията, научи Lupa.bg. Става въпрос за т.нар. публично състезание, при което процедурата за избор на изпълнител е значително олекотена и обикновено с по-кратки срокове, отколкото откритите обществени поръчки. Цвета Караянчева в качеството си на председател на парламента обаче е надминала всички рекорди по скорост за обявяване и събиране на офертите по това перо. 

От документите, пуснати в официалния портал за обществените поръчки, става ясно, че Народното събрание е пуснало искането и го е прекратило за рекордните 61 минути. Състезанието за избор на фирма за чистене е публикувано на 4 декември (сряда) в 13:14 часа, крайният срок за получаване на оферти или на заявление за участие в него е отново на 4 декември (сряда), в 14:15 часа или иначе казано – желаещите да се борят за тази поръчка са имали на разположение точно 61 минути.

Още по-любопитно е, че са били обявени и дата, и час за отваряне на офертите – разбира се, на същата дата – 4 декември, в 14:30 часа – или едва 15 минути след “хлопването на кепенците” за получаването им. Все още не е ясно кой е спечелилият поръчката за цели 185 бона без ДДС, но ако се съди по бързината, с която е обявена тя, това отдавна трябваше да се е случило – най-късно до края на 4 декември, съобщи сайтът Лупа.бг.