Истанбул, 12 декември /БТА/
“Вярвам, че Движението за права и свободи, което спечели своето достойно място в демократична България, ще продължи своя път и през новия период с още по-всеобхватно и приобщаващо разбиране. Ние оказахме помощ и подкрепа на нашата съседка България в най-критичния период на пандемията от Ковид-19. Ще продължим да бъдем редом с вас на основата на добросъседството, приятелството и съюзническите ни връзки”.
Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеоконферетно послание до участниците в Националната отчетно-изборна конференция на Движението за права и свободи, която се провежда днес в София под мотото “Свобода, единство, заедност”.
В посланието си Ердоган поздрави активистите и симпатизантите на ДПС със следните думи:
“Скъпи членове на ДПС и братя, благодаря ви за поканата да присъствам на вашия форум. Искам да ви уверя, че макар да съм далеч, сърцето и чувствата ми са с вас. Пожелавам успех на новото ръководство на Движението и на конференцията като цяло в името на благото и благоденствието на сънародниците”.
Турският държавен глава специално отбеляза ролята на премиера Бойко Борисов в борбата срещу пандемията.
“Виждаме, че България под ръководството на моя скъп приятел Бойко Борисов продължава решително борбата срещу коронавируса. Ние в Турция, като в поговорката “Приятел в нужда се познава”, правим всичко по силите си, за да помогнем на съседния български народ”, каза Ердоган.
В края на посланието си турският президент изказа съболезнования за жертвите на пандемията на сънародниците и на съседите българи.
“Тази пандемия отново ни припомни колко важни са проявите на взаимопомощ и споделяне. Ключът към успеха във всички области, от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите, е в единството и сплотеността. Чрез вас изпращам цялата си обич и уважение към сънародниците и на цяла България”, завърши Ердоган.  http://www.bta.bg