ПОРЕДИЦАТА ДЖАЗ КОНЦЕРТИ ПРОДЪЛЖАВА С „ЛЯТНО НАСТРОЕНИЕ“ В ПАРКА

0
1007

 

На 6.06.от18.00 ч. в градски парк „Свети Георги“, пред шадравана, Община град Добрич ви кани на една френска вечер с френски мелодии, изпълнена с участието на френски изпълнители и всичко това с привкус на JAZZ ! Добре познатите на добричката публика Емил Пехливанов – ударни,  и Михаил Иванов – контрабас, разширяват формацията със специално поканените от Франция Георги Корназов – тромбон, Дидие Итюрсари – акордеон, и нежното присъствие на Клое Кайтон – вокал.

Малко информация за гостите от Франция.

За Георги Корназов, който завършва НМА „П. Владигеров“ в София и джаз и импровизация в Националната академия за музика и танци  в Париж , твърдят: “Музиката на Корназов е вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, видяни  през призмата на съвременността.” YVES DORISSON, CULTURE JAZZ . Освен като тромбонист, се изявява и като композитор, работи с различни състави в цяла Европа.

Дидие Итюрсари изглежда и свири на акордеон като един истински френски Bohème. Личният му чар е подплатен с дипломи от най – престижните музикални училища във Франция и партньорства с известни музиканти. Свири в Националния джазов оркестър ONJ.

Клое Кайтон внася с гласа си едно завършено звучене на тази формация. Пианото и джазът са нейната страст. Завършва Националната академия за музика и танц в Париж  и има издадени 9 албума с нейно участие. Работи с авторитетни композитори, състави и режисьори. Освен реализацията на  различни творчески проекти, в момента и преподава в Музикалното училище „Свети Себастиен“ в Сюр Лоар.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

·  ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА