ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ НАМЕСИ В ТРАНСПОРТНИЯ ХАОС НА ТУЗЛАТА КРАЙ БАЛЧИК

0
414

Полицията да се намеси в транспортния хаос, който се създава на пътното платно за болница Тузлата. Едната лента е превърната в паркинг. Това апелира пред общинските съветници Таня Шопска – представител на фирмата – превозвач „Пътнически превози“.

„С всяка изминала година този проблем се изостря. Едната лента е заета от началото на комплекса до болницата, сложени са знаци за паркинг, за спирки, но всичко е пълно с автомобили и затруднява нормалното движение по автобусната линия. Шофьорите имат неприятности, създават се предпоставки за ПТП, закъсняват“ – обърна се за съдействие Шопска към местните депутати, тъй като колите стават все повече.

В отговор председателят на Общински съвет Николай Колев отвърна, че с този сигнал трябва да се заеме полицията, съобщава кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

По думите на Шопска те са сезирали органите на реда, но реакция няма, в същото време местният парламент гласува отпускане на гориво за обезпечаване на обществения ред. „Писали сме писмо и до полицията, но казват, че нямат възможност да поддържат патрулка“, коментира още тя.

Повод за изказването на заседанието на Общинския съвет бе взетото решение за възлагане на превози по автобусни линии от републиканска, областна и общинска транспортни схеми. „Възлагат се, понеже изтича договорът, с пряко възлагане, а не с обществена поръчка“ – уточни още представителят на „Пътнически превози“, че промени няма.