ПЛОЩАДКА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДАВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА СЕ ИЗГРАЖДА В ДОБРИЧ

0
1072

Община Добрич е започнала изграждането на площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата, съобщи заместник-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов. По негова информация, в страната няма друга такава площадка, която да се изгражда или да е изградена по инициатива на общинска администрация.

В отчета си за първата година от мандата той посочи, че са изградени в Добрич 20 нови повдигнати пешеходни пътеки, ремонтирани са общинските пътища, приключило е и изкърпването на улиците в града.
5 750 квадратни метра пътна маркировка е опреснена.
Сред по-сериозните проекти, които са изпълнени, е почистването на коритото на река Добричка. Това, според арх. Коларов, е било нелека задача, тъй като речното корито е почиствано на няколко етапа, а и занапред неудобство ще създават инфраструктури, които са полагани назад във времето, без това да е документирано в общинската администрация.
Със средства от Фонд „Солидарност“ е изграден нов мост в края на улица „Любен Каравелов“. Арх. Коларов посочи, че Община е изградила 3 автобусни спирки, още една се изгражда в момента. „За съжаление наложи се да сменяме натрошени стъкла на десет съществуващи, според мен модерни спирки. Как ще се справяме с този проблем – вандализма, все още не знам“, коментира зам.-кметът.
Той съобщи също, че е подменена дограмата на сградата на Художествената галерия с дървена, което е съобразено със статута й на “Недвижима културна ценност”. Предстои да бъде направен ремонт на покривите на сградата на Стоматологията и на две детски градини. НДТ