42-годишна жена загина при ПТП между микробус и лек автомобил край Монтана. Инцидентът се е случил по т.нар. “Северен път” за Видин край село Д-р Йосифово, на около 15-ина километра от града на Огоста,  съобщава “Конкурент“.

От полицията поясняват, че катастрофата е станала около 2.30 часа тази нощ на пътя, в района на село Д-р Йосифово, общ. Монтана. Сблъсъкът е между микробус „Мерцедес Спринтер” с германски регистрационен номер и лек автомобил „Фолксваген Поло” с монтанска регистрация. И двата автомобила са се движели в посока към град Монтана.

48-годишният водач на микробуса превозвал семейството си  – две момчета на 13 г. и 2 г., жена си на 42 г., всичките от обл. Пазарджик и жена на 72 г. от обл. Кюстендил. Лекият автомобил „Фолксваген Поло” бил управляван от 43-годишен жител на София.

При настъпилото ПТП 42-годишната пътничка от микробуса е починала на място. Трупът е транспортиран до отделение по „Съдебна медицина” на МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия. На всички участници в ПТП-то е направен медицински преглед в МБАЛ Монтана и са освободени.

На двамата водачи са взети проби за употреба на алкохол с дрегер, като тази на водача на лекия автомобил е отчела 1,74 промила в издишания въздух. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б.в  от НК. https://blitz.bg/